Tre föremål som är ett måste för att kunna överleva på en öde ö är kniv,tält och tändstål.

En kniv behövs för att skära upp vissa nödvänliga föremål. Ett annat viktigt material som behövs är tält för att öka sin säkerhet under kvällen även under dagen. Tändstål är ytterliggare en tredje viktig grej dels för att värma sig själv och maten man hittar i havs.

Så länge man har tillräckligt med föda så kan man vara isolerad, men frågan är hur man kommer att må mentalt. Jag tror att man inte kommer att må särskilt bra, eftersom en människa behöver sällskap och underhållning annars kommer man att vara väldigt deppig.

Personligen tror jag att det hade varit mycket lättare att leva på 1800-talet. Eftersom en människa från 2004 är beroende av tekniska prylar som t.e.x datorer,mobiler och tv. Medans på 1800-talet fanns det inte möjligheterna som man kunde inte roa sig med prylarna. Rent teoretiskt så tror jag att en människa från 1800-talet skulle betydligt mycket starkare och självständigare än någon från 2004. Eftersom på 1800-talet fanns det inte olika bidrag som man får idag där var man tvungna att stå på sina egna ben. Medans idag kan man lata sig samtidigt trillar pengarna på kontot.
149556827_d30e3d5ee3.jpg

Bribie Island Birds in Sunset by: neoporcupine